Enhedslisten opstiller voldsautonome

by Junikredsen

JMCBølle

Enhedslistens spidskandidat til det kommende kommunevalg i Horsens/Hedensted, voldstossen Jean-Martin Christensen.

To gamle kendinge fra Østjyllands voldsautonome miljø stiller nu op til kommunalvalget for Enhedslisten i Horsens og Hedensted.

Der er tale om Julie Aagaard Povlsen og Jean-Martin Rundstrøm Christensen. Sidstnævnte er opstillet som spidskandidat. Begge har i en årrække spillet centrale roller i det venstreradikale miljø i Østjylland.

Julie Povlsen
Julie Aagaard Povlsen har ved flere lejligheder optrådt i medierne som talskvinde for det berygtede Århus BZ og det autonome miljø.

Julie Povlsen2A

Julie Aagaard Povlsen, byrådskandidat for Enhedslisten.

Særligt aktiv var hun i forbindelse med rydningen af ungdomshuset i København i 2007, hvor hun under overvågning af kampklædt politi med en megafon hidsigt styrede tropperne ved støttedemonstrationer i Århus.

Efter netop sådan en demonstration i marts 2007 udtalte hun blandt andet til pressen:

Vi fik sendt et budskab, og dette er kun begyndelsen. Hvis jeg var borgmester i Århus, ville jeg da tænke lidt over tingene efter at have set flere hundrede unge gå på gaden i samlet flok. Nu er det op til folk selv, hvad de vil lave resten af aftenen. Jeg vil ikke opfordre til vold, men jeg vil heller ikke opfordre til passiv protest.

Julie Povlsen er ofte med, hvor der sker noget. Den 7. januar 2008 stod en vred Julie Povlsen sammen med 3 andre kendte autonome anklaget for vold begået på musikcafeen i Århus marts 2007. En ung mand var blevet overfaldet, og havde overfor politiet udpeget de autonome som gerningsmænd. Alle tiltalte blev frikendt på grund af mangel på bevis.

Så sent som i 2008 arrangerede hun sammen sin eks-kæreste, Jesper Munk Jepsson fra tæskeholdet Jyske Antifacsiter, Århus BZ´s 1. maj demonstration. En demonstration, der udviklede sig til uroligheder og vold. Balladen endte 5. august samme år i retten, og Julie Povlsen vidnede her til fordel for Jepsson, der blev frikendt for vold, men straffet for ulovlig våbenbesiddelse.

Medlemmer af det københavnske tæskehold Antifascistisk Aktion spejder efter ofre, Århus 5. august 2008.

Bøller fra tæskeholdet Antifascistisk Aktion, Århus 5. august 2008.

 Udenfor retsbygningen var der et stort opbud af autonome, blandt andet hjælpetropper fra det københavnske tæskehold Antifascistisk Aktion, der i dagens anledning fejdrede sig selv med et banner påtrykt “AFA”. Retssagen endte i øvrigt i ballade, da en flok af københavnerne forfulgte og smadrede en personbil, der havde sat et vidne af ved retten.

Jean-Martin “Jeaner” Christensen
Det autonome sammenrend udenfor retten talte også en sortklædt Jean-Martin Rundstrøm Christensen.

Jean-Martin ChristensenA

Jean-Martin Christensen (yderst t.v.) iført hættetrøje og kampstøvler.

Jean-Martin – eller ”Jeaner” som han kaldes i miljøet – er kontaktperson for Enhedslistens uofficielle ungdomsorganisation Socialistisk Ungdomsfront (SUF) i Horsens og omegn, og er nu altså udpeget som spidskandidat til kommunalvalget for Enhedslisten.

Jean-Martin har ved talrige lejligheder været på gaden, blandt andet i Århus sammen med personkredsen fra Aarhus Antifa/Jyske Antifascister og Århus BZ. Eksempelvis ved en uanmeldt, og dermed ulovlig, demonstration vendt mod foreningen SIAD på Rådhuspladsen i august 2008, og en demonstration for et nyt ungdomshus i december 2008. Denne demonstration endte med flaskekast mod politiet.

Jean-Martin Christensen er kendt som medlem af den løse gruppering ”Stiv Blok”, der betegner lokale autonome, der sætter en ære i at drikke sig sanseløst beruset til venstrefløjens forskellige arrangementer.

Jean-Martin Christensen har ofte været i konflikt med politiet. Han blev anholdt i forbindelse med en demonstration mod partiet DNSB i Kolding i august 2007, samt under erhvervslivets klimatopmøde i Bella Centeret i København maj 2009.

At Jean-Martin Christensen i det hele taget har et anstrengt forhold til lov og orden, bevidner et manifest som han publicerede på internettet i december 2007. Her skriver han blandt andet om, hvorfor han går ind for vold, hvorfor han tidligere har brudt loven og hvorfor han vil gøre det igen.

Opstillingen af Julie Aagaard Povlsen og Jean-Martin Rundstrøm Christensen dokumenterer endnu en gang, hvordan voldsreberedte autonome løbende rekrutteres til ledende poster i Enhedslisten. Kun tiden vil vise, om partiets to seneste rekrutter nu kan holde sig fra knophandsker og kampstøvler.

_

Læs også Enhedslisten belønner atter voldsautonom.