Nyt om Erik Storrud og Redox-sagen

by Junikredsen

Ifølge Uriasposten er en vis Erik Storrud blevet varetægtsfængslet, sigtet for vold mod politiet. Uriasposten har tidligere dokumenteret, at der netop var Storrud, der for nylig med slag og spark overfaldt en politibetjent bagfra under antifascistiske optøjer i Greve. Vi har i artiklen Portræt af en gadekriger tidligere kortlagt Erik Storruds historie på det yderste venstre. Hans vandring fra tastaturkriger til voldsmand er sikkert ikke enestående på den fløj.

Ifølge DR Nyhederne har Datatilsynet anmeldt Redox-gruppen til politiet for alvorligt brud på persondataloven. DR skriver bl.a.:

“Sagen ligner ikke noget, vi har set før. Når der er tale om oplysninger om politisk tilhørsforhold, som ikke er offentligt kendt, så er rammerne efter persondataloven ganske snævre, siger direktør i Datatilsynet Janni Christoffersen. Datatilsynet anmelder sagen som et brud på reglerne om offentliggørelse af følsomme oplysninger om politisk tilhørsforhold. Sådanne oplysninger må efter persondataloven offentliggøres, hvis personerne allerede selv har offentliggjort det, eller hvis de giver samtykke.”

Tidligere har Daniel Carlsen, partiformand for Danskernes Parti, politianmeldt Redox-gruppen for hacking. Det samme gælder foreningen ORG, der tillige har politianmeldt Redox-gruppens nære samarbejdspartner, dagbladet Politiken, for bevidst at have viderebragt ulovligt erhvervede oplysninger.

_