Andreas Rasmussen, journaliststuderende

by Junikredsen

Junikredsen er kommet i besiddelse af dokumenter der viser, at en vis Andreas Rasmussen har søgt om aktindsigt i en række pressenævnssager.

Pressenævnet er den instans hvortil pressens ofre kan klage over uetisk behandling af medierne.

Ifølge vore oplysninger er Andreas Rasmussen i øjeblikket studerende på Danmarks Journalisthøjskole (DJH) i Århus. Der kan derfor være en legitim – f.eks. studierelateret – baggrund for hans interesse i nævnets afgørelser.

Andreas Rasmussen ønskede at få aktindsigt i sagerne 2006-6-0370, 2009-6-0812 og 11-70/34. Det er et fællestræk ved disse sager, at i alle tre tilfælde har Pressenævnet udtalt kritik af mediers uetiske optræden i forbindelse med deres brug af Redox som kilde.

Uddrag af Prssenævnets brev til Andreas Rasmussen.

I de tre afgørelser fastslår Pressenævnet kort og godt, at Redox er et politisk foretagende og at medierne derfor skal udvise ”særlig agtpågivenhed” i fald man ønsker at bruge Nørrebro-gruppen som kilde.

Andreas Rasmussen er ikke et ualmindeligt navn. Men i september 2010 dukkede firmanavnet Graverbanden (cvr.nr. 33108427) op Det centrale Virksomhedsregister. Som virksomhedsadresse opgav Graverbanden Baldersgade nr. 20, 1. sal, 2200 København N:

Baldersgade 20 er en del af andelsboligforeningen ’AB Baldersgade 20-22’, der i det voldsautonome miljø går under navnet ’Bumzen’.

Som tidligere omtalt af Junikredsen, så drives også Projekt Antifa fra den venstreekstreme andelsforening, der i sin tid blev istandsat af bl.a. Balder Johansen, stifter af tæskeholdet Antifascistisk Aktion.

Enkeltmandsvirksomheden ’Graverbanden’ i Baldersgade var registreret af en person ved navn Andreas Rasmussen…

Er Andreas Rasmussen fra Baldersgade så identisk Andreas Rasmussen fra Journalisthøjskolen i Århus?

I september 2010 registrerede Andreas Rasmussen også en hjemmeside til sin nye virksomhed. Det gjorde han fra en adresse i det nordlige Århus:

For nylig flyttede ’Graverbanden v/ Andreas Rasmussen’ så virksomhedsadresse fra Baldersgade på Nørrebro til rasmussens Århus-adresse:

Herfra er vi ikke i tvivl om, at offentligheden nok skal komme til at høre mere om Andreas Rasmussen, i øjeblikket studerende ved Journalisthøjskolen i Århus.

_