Afvigende mening

by Junikredsen

I november 2010 interviewedegratisavisen MetroExpres en yngre, muskuløs kvinde, der ”oplyser om seksuelle minoriteter på skoler”. Det gør hun på vegne af en fællesorganisation for seksuelle afvigere, der kalder sig Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. En organisation, hvis erklærede mål bl.a. er, at afvigernes ”liv afspejles generelt og i fuld udstrækning” blandt danske skolebørn.

Ifølge organisationens mandhaftige repræsentant lider danske børn af ’fordomme’ om homofile. Til MetroExpres forklarer hun bl.a.:

”Det er en udbredt opfattelse, at homoseksuel er noget, man vælger at være. Det bliver ikke altid sagt højt, men spørgsmålet ligger mellem linjerne: Hvorfor har I dog valgt at være sådan nogen mærkelige nogen?”

Når Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner altså agiterer blandt skolebørn, så er homofili (og velsagtens andre afvigelser) ikke noget, som man vælger. Dén opfattelse er en fordom eller myte.

Men hvem er det da, der først og fremmest udspreder den slags myter og fordomme? Det er faktisk selvsamme forening, der blandt skolebørn agiterer for det modsatte.

Det fremgår af den ’samfundsvision’, som Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner præsenterer på sin hjemmeside for en sikkert interesseret offentlighed. Heri hedder det bl.a.:

Individet må være frit stillet til at vælge mellem identitetskategorier eller for den sags skyld til at fravælge nogle kategoriseringer til fordel for andre. Det væsentlige for os er dog, at disse valg træffes på et grundlag, der…”

Og igen:

”Landsforeningen ønsker et samfund, der sikrer individet de bedst mulige betingelser for at vælge og udvikle sin identitet.”

Ifølge afvigernes egen organisation er det altså fuldt ud rimeligt, hvis skolebørn undrende spørger Hvorfor har I dog valgt at være sådan nogen mærkelige nogen?

_

Reklamer