Philip Agerskov og Mikkel Kvarning dømt for vold

by Junikredsen

Mikkel Kvarning

 

Torsdag den 25. november blev to gadekrigere fra Antiracistisk Netværk, Philip Long Agerskov og Mikkel Kvarning (tidl. Kvist), dømt for vold ved retten i Århus.

Mulatten Mikkel Kvarning blev yderligere dømt seks dagbøder af 200 kroner.

De to voldsmænd mødte op i Århus Byret flankeret af venner fra det voldsautonome miljø, der forsøgte at provokere til slagsmål i et tilstødende lokale. ”På et tidspunkt greb en af retssagens to forsvarere Hans Fibiger Hansen ind og fik nogle af sin klients bekendte til at gå ind i retssalen”, kunne Jyllandsposten senere berette.

Philip Long Agerskov

 I forbindelse med urolighederne under klimatopmødet i København, blev Philip Agerskov i december 2009 præventivt anholdt. Han har tillige søgt omgang med Anima, en rabiat ”dyrerettighedsgruppe” stiftet af den dømte brandstifter Jan Mølskov Justesen, der i dag kalder sig Jan Sorgenfrei.

Philip Agerskov, en kendt butikstyv, er tidligere dømt for vold. Så sent som i september blev han dømt to måneders fængsel for rå vold mod en ung, gravid kvinde, som han overfaldt februar i år.

 Efter overfaldet i april på Daniel Carlsen flygtede de to venstreorienterede voldsmænd fra Århus. Philip Long Agerskov blev hurtigt fanget på Sjælland og skal stadig færdes i byen. Mikkel Kvarning, derimod, skal have søgt permanent tilflugt i Vejle. Også han er en gammel kending af politiet.

Såvel Philip Agerskov som Mikkel Kvarning tilhører da også slænget omkring den berygtede Lasse Poelman. Gruppen kalder sig ’Århus Antifa’ og opererer som uofficielt tæskehold for Antiracistisk Netværk, stiftet og drevet af Enhedslisten.

Opdatering 29/11: Danmarks Nationasocialistiske Bevægelse (DNSB) oplyser på deres hjemmeside, at Mikkel Malik Kaddour Kvarning kun blev dømt for hærværk. Om Philip Long Agerskov skriver partiet bl.a., at han har “en længere psykiatrisk journal og en ligeså lang og åplettet straffeattest”. Ifølge DNSB hævdede Agerskov i retten, at han ikke længere var politisk aktiv, men forlod alligevel retten i selskab med Mikkel Kvarning og Lasse Poelman. Videre ifølge DNSB, så bor Kvarning i dag ikke i Vejle, sådan som Junikredsen først oplyste, men i Horsens.