Enhedslistens Per Clausen grebet i løgn

by Junikredsen

Junikredsen har tidligere afsløret, hvordan Enhedslistens Per Clausen bragte sig i strid med sandheden, da han i februar i år offentligt beskrev indholdet af en mail som ”en meget direkte trussel” mod sig.

Vi kan i dag afsløre, at Enhedslistens gruppeformand efterfølgende har direkte løjet om Østjyllands Politi, samt indgivet en falsk klage til Ombudsmanden.

Baggrund
Som en udløber af Enhedslistens mangeårige konflikt i Århus med AGF’s hooligangruppe White Pride, har det lille ekstremistparti efterhånden også fået sig rodet ud i åben krig med Østjyllands Politi, som man gennem tiden har beskyldt for alt fra inkompetence og smøl til nu senest vildledning og løgn.

Enhedslistens nyeste konflikt i Århus er foreløbigt kulmineret med en klage til Folketingets Ombudsmand. Partiet med de tætte relationer til bl.a. tæskeholdet Antifascistisk Aktion kræver, at Ombudsmanden iværksætter en undersøgelse af Østjyllands Politi.

Clausens påstande
Det skriver Enhedslisten i en pressemeddelelse, dateret 1. juli i år og forfattet af Per Clausen og Pelle Dragsted.

Pelle Dragsted, ”pressemedarbejder” for Enhedslistens folketingsgruppe, var i mange år ledende medlem af Antifascistisk Aktion. Han er ligesom Per Clausen tidligere dømt for hærværk.

Ifølge de to hærværksdømte Enhedsliste-medlemmer drejer klagen sig om

.. omfattende hærværkssag i 2008, hvor Enhedslisten fik ruderne knust fem gange på kort tid. Her pågreb politiet tidligt syv navngivne nynazister fra White Pride på flugt fra gerningsstedet. Men man undlod at anholde dem, og helt uforståeligt blev de ikke engang afhørt. I modstrid med sandheden benægtede politiet overfor pressen ydermere, at de pågrebne personer tilhørte højrefløjen.

Per Clausen, der formodentligt lægger navn til klagen, stiller sig i pressemeddelelsen an som uforstående offer:

Jeg forstår ikke, hvorfor politiet benægter, at det var syv nynazister man fangede lige efter hærværket mod Enhedslisten. Og at de aldrig er blevet afhørt, er da helt ufatteligt, udtaler Enhedslistens Per Clausen, som er valgt i Århus. – Én ting er, at nynazister formentlig stod bag organiseret politisk hærværk. Men det er da helt ude i hegnet, at de selv kan læse i avisen, at politiet – mod bedre vidende – frikender dem, slutter Per Clausen.

Ifølge Per Clausen og Pelle Dragsted har Østjyllands Politi altså i to tilfælde bevidst løjet overfor pressen. Politiet har i modstrid med sandheden benægtet, at man pågreb syv navngivne nynazister fra White Pride, og politiet har mod bedre vidende frikendt dem for organiseret politisk hærværk.

Men hvem lyver? Politiet eller Enhedslisten?

Falske beskyldninger
Det gør Enhedslisten naturligvis. Episoden med de syv ”nynazister” fandt sted den 25. januar 2008. Dagen efter bragte dagbladet Jyllandsposten et interview med en ledende politimand om episoden. Under rubrik-overskriften Syv anholdt kunne avisen bl.a. fortælle:

Politiet var hurtigt fremme og optog jagten på en gruppe, som flygtede mod Botanisk Have. Her lykkedes det med hjælp fra politihunde at anholde syv personer. De blev afhørt og sigtet, men efterfølgende løsladt. John Jacobsen kan ikke oplyse, om der er personsammenfald med tidligere episoder.

I deres pressemeddelelse fremsætter Per Clausen og Pelle Dragsted altså beviseligt fire klare usandheder om Østjyllands Politi:

1)      Det er usandt, at politiet ikke anholdt gruppen (der oven i købet blev sigtet.)

2)      Det er usandt, at politiet ikke afhørte gruppen.

3)      Det er usandt, at politiet frikendte gruppen for hærværk.

4)      Det er usandt, at politiet benægtede, at gruppen var ”nynazister”.

Interviewet i Jyllandsposten beviser altså kort og godt, at Enhedslisten og Per Clausen bevidst fremsætter ikke mindre end fire falske beskyldninger mod Østjyllands Politi for at lyve.

Bagvaskelse – overlagt løgn – er som udgangspunkt en alvorlig sag, der ifølge straffelovens paragraf 268 kan give op til 2 års fængsel. Videre kan det ifølge samme lovs paragraf 165 give op til 6 måneders fængsel at indgive ”falske klagemål” til offentlige myndigheder.

_

Reklamer