Trusler og spin

by Junikredsen

I februar i år hævdede Enhedslistens gruppeformand Per Clausen, at han var blevet truet i en mail, fordi han havde kaldt justitsminister Brian Mikkelsen (K) i samråd i Folketingets retsudvalg i kølvandet på flere eksempler på politisk vold i Århus.

Når jeg tager denne sag alvorligt, er det, fordi de højreekstreme kræfter i Århus har vist, at de ikke bare truer med vold, de bruger vold, udtalte Per Clausen, der efter eget udsagn selv er dømt for hærværk.

Mailen blev modtaget fredag den 12. februar. Ifølge Per Clausen indeholdt den en meget konkret trussel. Alligevel ventede han til søndag med at politianmelde sagen. Det var tilsyneladende vigtigere at få historien i lørdagens formiddagsaviser.

Den følgende torsdag blev fem somaliere anholdt for dødstrusler mod Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard. Allerede samme dag beklagede Per Clausen sig i pressen over, at statsministeren ikke også udtalte sig om Clausens ”dødstrussel”.

Per Clausen fortalte derimod aldrig offentligheden, at han nogle dage efter at have modtaget mailen, modtog en mail med en klar undskyldning for truslerne. Denne oplysning kom først frem under sagen mod en yngre kvinde fra Ålborg, der i juni måned blev dømt 30 dages fængsel for den famøse mail.

Under sagen mod den unge kvinde, der vedgik at have skrevet de to mails, kom det også frem at Per Clausen ikke var blevet truet personligt. Mailens ordlyd var Lorte Enhedslisten Håber satme at I bliver slået ihjel én for én, og jeg skal nok deltage aktivt.

I modsætning til hvad Per Clausen i februar påstod til pressen, så var der altså heller ikke tale om en konkret trussel, ligesom intet i mailen kunne give redelig anledning til at kæde den sammen med Clausens påståede møde med justitsministeren i Folketingets retsudvalg.

I september 2007 blev et medlem af Antiracistisk Netværk idømt to måneders ubetinget fængsel for dødstrusler mod daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen.

_

Læs også:
Politiet bekræfter dusør på Pia Kjærsgaard
Kvinde dømt for at tilsvine Pia Kjærsgaard
Esbjergenser dømt for at håne Pia K.

Reklamer