Flere terrorsigtelser mod yderfløj

by Junikredsen

Ifølge et Ritzau-telegram er formanden for Horserød-Stutthof Foreningen, Anton Nielsen, nu blevet sigtet for sin forenings pengegaver til bl.a. den sydamerikanske terrororganisation FARC.

Hver gang Horserød-Stutthof Foreningen har indsamlet penge til PFLP og FARC, er justitsministeriet ifølge Anton Nielsen blevet orienteret skriftligt, skriver Ritzau.

Troende kommunist
Anton Nielsen har tilsyneladende længe næret den forestilling, at han kunne gemme sig bag sin forenings tilsyneladende tilforladelige facade. Det, at skulle anklage tidligere modstandsfolk og kz-fanger for terrorstøtte, ser ikke for godt ud, har han selvsikkert erklæret.

Men den 70-årige Anton Nielsen har aldrig været medlem af modstandsbevægelsen eller afsonet i en såkaldt KZ-lejr. Han er derimod barn af top-kommunisten Martin Nielsen (1900-1962), der fra oktober 1943 til maj 1945 var indsat i en koncentrationslejr nær Danzig.

”Tillid, offervilje, tro”, lød Martin Nielsens kendte formaning til DKP’s medlemmer. Anton Nielsen voksede da også op som troende kommunist i ungdomsorganisationen DKU, inden han ved skelsår blev indrulleret i DKP.

Efter Berlin-murens fald i 1990 forsøgte kræfter i DKP at moderere partiet. I protest brød Anton Nielsen m.fl. ud og dannede Kommunistpartiet i Danmark (KPiD), der åbent hylder Marx og Lenin.

I modsætning til sin far, så har den pensionerede murersvend Anton Nielsen aldrig gjort væsentlig karriere som kommunist. Hans medie-stunt omkring FARC kan formentlig bedst betragtes som et sidste forsøg på at sikre sig en fodnote i kommunismens særegne historieskrivning.

Den Faglige Klub
Ifølge det kommunistiske organ ’Dagbladet Arbejderen’ har politiet også sigtet talsmanden for Den Faglige Klub, Viggo Toften-Jørgensen, for økonomisk støtte til terror-organisationen FARC.

Den Faglige Klub er en mindre sammenslutning indenfor fagforeningen TIB’s 9. afdeling (Københavns-området), der af TIB betegnes som omkring 100 tømrere, snedkere og sadelmagere, der politisk tilhører den yderste venstrefløj.

Blandt klubbens medlemmer finder man Anders Olesen, der samtidig er formand for 9. afdeling. Anders Olesen er tillige kendt fra fiaskoen med ATTAC og som bestyrelsesmedlem i ’Fonden Jagtvej 69’. Hans afdeling har tillige givet penge til bl.a. Foreningen Demos.

Anders Olesen forsøgte i 2008 at blive landsformand for TIB, men led et markant nederlag da det kom frem, at hans klub i København støttede terrorgruppen i Columbia.

I forbindelse med FARC-sagen optræder Olesen kun som menigt medlem af Den Faglige Klub. Det bliver derfor den ret betydningsløse klub-aktivist Viggo Toften-Jørgensen, der må tage straffen.

Da Foreningen Oprør for nylig blev dømt i en lignende sag, omgav man at anke byrettens dom.

Firmaet Fighters and Lovers, derimod, ankede deres terror-dom hele vejen til Højesteret. Man tabte ved alle tre instanser og truede derfor med at anke videre til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Vi skrev den gang at Det tror vi dog her på Junikredsen er spil for galleriet.

Det tror vi stadig. Her på Junikredsen tvivler vi i skrivende stund derfor heller ikke på, at de to seneste venstrefløjsorganisationer – Horserød-Stutthof Foreningen og Den Faglige Klub – også vil blive dømt for deres terror-støtte.

_

Reklamer