Kold blæst om “antifascister”

by Junikredsen

I den seneste udgave af Weekendavisen er der en større forsidehistorie, der ser kritisk på Enhedslistens forhold til Antifascistisk Aktion (AFA). Man har bl.a. opgravet voldsligitimerende udtalelser fra ledende Enhedsliste-medlemmer såsom Per Jensen, Claus ‘Svende’ Svendsen og Pernille Rosenkrantz-Theil (i dag socialdemokrat). Citater, som Junikredsen tidligere har sat spot på.

Artiklen er begået af en vis Jesper Vind Jensen, der for nylig begik karaktermord på historikeren Lars Hedegaard, fordi han havde kritiseret muslimske familietilstande. I et ledsagende interview får Enhedslistens Per Clausen da også uimodsagt lov til at fremstille sit parti som offer i den verserende bandekrig.

Uriasposten har dokumenteret, at navnet Antifascistisk Aktion blev brugt som organisationsnavn mindst to og et halvt år tidligere end gruppen officielt hævder den blev stiftet. I den forbindelse skal man bemærke, at den større paraplyorganisation Antiracistisk Netværk også blev holdt hemmelig dens første tre-fire leveår.

I Storbritanien presser The English Defence League i stigende grad “antifascisterne” på gaden. Resultatet er yderligere vold fra de venstreorienteredes side. Et Ritzaus-telegram i Jyllandsposten beretter:

Tusinder af mennesker sluttede sig lørdag til et massemøde i byen Bolton arrangeret af The English Defence League (EDL), der de seneste måneder har gennemført adskillige demonstrationer mod islamisk ekstremisme i Storbritannien. En moddemonstration blev arrangeret af Unite Against Fascism (UAF)…

– I dag har vi i Bolton oplevet grupper af mennesker, hovedsageligt tilknyttet UAF, indlade sig i voldelige konfrontationer, siger Garry Shewan, talsmand for politiet i Manchester. – Det står klart for mig, at et stort antal har deltaget med det ene formål at forstyrre den offentlige orden, og deres handlinger har været helt igennem uacceptable, siger han…

United Against Facism er en rivaliserende gruppe til AFA’s engelske sektion, tilknyttet det “antifascistisk” tidsskrift Searchlight.

Efter ti års samarbejde brød AFA i slutningen af 1990erne med Searchlight, officielt fordi magasinet samarbejdede med den britiske efterretningstjeneste. Herhjemme har Foreningen Demos haft tæt tilknytning til Searchlight, men det uofficielle brud mellem Demos og AFA’s danske sektion omkring 2006 skyldes andre forhold.

_