Redox/AFA oprullet af PET

by Junikredsen

Politiets Efterretningstjeneste har i dag slået til mod den yderste venstrefløj og bl.a. knaldet Redox’ hacker. Læs mere:

Flere anholdt for venstreekstremisme: “En person fra venstrefløjsmiljøet er i dag varetægtsfængslet og sigtet for bl.a. støtte til terrorisme. Personen er varetægtsfængslet i 24 dage ved retten i København. Desuden er der foretaget ransagninger i Århus og på Midt- og Vestsjælland, hvor politiet bl.a. har beslaglagt en computer. En person på Midt- og Vestsjælland er sigtet for hacking, erfarer jp.dk.”

Fængslet for støtte til voldelig venstrefløj: “Ifølge Ekstra Bladets oplysninger tilhører den fængslede researchkollektivet Redox.”

PET anholder politiske ekstremister: “Hovedmanden – der har været en ledende figur i den gruppe, der kalder sig Antifascistisk Aktion – sidder nu isolationsfængslet for gennem flere år at have deltaget i vold mod højreorienterede, for ulovlig registrering og dataindbrud under arbejdet med at skaffe oplysninger om højreorienteredes adresser og lignende private informationer.”

Offer for ekstremistvold lettet over PET-aktion: “»De er bange for at blive fotograferet til Redox’ arkiv«, forklarer [blog-redaktør Kim Møller] med henvisning til det hemmelige venstrefløjsarkiv, som politiets nu har slået til mod ved at anholde en stribe mennesker og ransage flere venstrefløjsadresser.”

PET ransager i det radikale venstrefløjsmiljø: “Berlingske.dk erfarer, at der er tale om en person med tilknytning til Antifascistisk Aktion (AFA), der udspringer af det venstreradikale miljø og tidligere har været sat i forbindelse med voldelige sammenstød med den radikale højrefløj.”

Indtil videre har kun Ritzuas Bureau ageret mikrofonholder for tæskeholdet: “Ifølge flere medier er anholdelserne sket i venstrefløjsgruppen Antifascistisk Aktion (AFA), men det afviser talsmand Anders Lind. – De her anklager om, at vi er indblandet i vold og terror er helt hen i vejret. AFA er slet ikke blevet kontaktet af politiet eller PET i den her sag, siger Anders Lind.”

I 1999 var den nye “Anders Lind” knap så bly omkring Antifascistisk Aktions voldelighed: “Nazisterne bruger selv vold. Og hvis de vil, så kan de slås med os. Vi er klar.”

Ifølge Junikredsens oplysninger er den anholdte hovedmand identisk med den 23-årige A.R., der ved en tidligere lejlighed har ledt et københavnsk tæskehold på togt i Århus.

På Anarkistisk Forum forklarer en bruger de øvrige venstreekstremister, hvorfor Redox bevidst har unddraget sig medieansvarsloven:

Pressenævnet ville jo være i røven på Redox konstant med alle de personer der bliver udstillet fra højrefløjen… der er en grund til at de ikke har valgt at anføre sig som medie med alle de potentielle injurieretssager som dette unægteligt ville medføre.

_

Reklamer