En by i belejring VIII

by Junikredsen

Under gårsdagens overfald på Bella Centret viste dansk politi viste sig endnu engang opgaven voksen. Under førerskab af det venstreekstreme sammenrend Climate Justice Action (CJA) deltog omkring 2000 demonstranter i den voldelige aktion, men kunne ikke stå mål med danske betjentes  prygl og peberspray.

Lov og orden hersker trods alt stadig i kongeriget Danmark. Det måtte også klima-bøllernes medsammensvorne indenfor murene af FN’s popmøde sande, da de forsøgte at tilslutte sig optøjerne udenfor bygningen.

I dagens anledning måtte CJA i hast finde en ny dansk frontfigur. Valget faldt på den ikke tidligere kendte Anna Brun, der indtil videre er på fri fod.

Det samme kan ikke siges om CJA’s hidtil danske presseprofiler, Tannie Nybroe og Stine Gry Jonassen, der ifølge DR blev anholdt under gårsdagens ballade. I forvejen sidder to af CJA’s udenlandske bagmænd bag tremmer. Det drejer sig om den 32-årige australieren (ikke russeren, som visse medier har rapporteret) Natasha Trieste Verco, der i sit hjemland har været anholdt i forbindelse med bl.a. angreb på asylcentre.

Den anden hovedmand er den ligledes 32-årige Tadzio Müller fra Tyskland, der har status blandt bøllerne som en art strateg. Anholdelser af Müller og Trieste skete på baggrund af bl.a. telefonsamtaler, hvor dansk politi var med på en lytter.

Efter anholdelsen af Tadzio Müller forsøgte René Karpantschof at tale bøllernes kampgejst op . Hvis politiet tror, at de kan lamme aktivisterne ved at tage ledere ud, har de fuldstændig misforstået kulturen. Det har en opildnende effekt og er virkelig noget, der skaber vrede og sammenhold, lød det hektisk fra den påståede ekspert.

CJA’s Stine Gry Jonassen lod sig tilsyneladende gribe af Karpantschofs spådomskunster og bekendtgjorde op til at angrebet på Bella Centret sejrsikkert, at Politiet kan ikke stoppe os og det forventede antal voldsberedte demonstranter blev sat til op mod titusind.

Men sådan gik altså ikke. Som alle andre bøller bryder klima-bøllerne sig ikke om at smage deres egen medicin.

_