Socialist dømt for grov vold

by Junikredsen

Jacob Jonas Grandetoft, Svendborgs BZ-boss.

BZ-boss i Svendborg.

 Den 25-årige dansker Jacob Jonas Grandetoft blev i dag ved retten i Amsterdam idømt to års fængsel for grov vold.

Sammen med den 49-årige Carlo Laanstra gennembankede Jacob Grandetoft i september forrige år en 34-årig mand i den autonome cafe Vrankrijk i hjertet af Amsterdam. Under det interne opgør slog Grandetoft bl.a. den 34-årige ”Yougurt” gentagne gange i hovedet med et stoleben. Offeret er i dag hjerneskadet.

Jacob Jonas Grandetoft gjorde sig første gang bemærket da han i marts 2004 sammen med danske og tyske autonome drog bevæbnet til Fredericia for at banke unge medlemmer af Dansk Folkeparti.

Samme forår stod Jacob Grandetoft frem som BZ-boss i Svendborg, hvor han bl.a. arrangerede en såkaldt kulturfestival, der var et dække for en større BZ-aktion i byen. I forbindelse med den efterfølgende retssag afslørede pressen bl.a.:

Tre måneder inden Jacob Jonas Grandetoft blev anholdt 22. juli og nærmest måtte slæbes ud af det besatte hus, fandt politiet på hans bopæl forskellige jernrør med muffe samt andre effekter, der benyttes til produktion af rørbomber. Tingene lå gemt under en løs flise dækket af en gammel sofa på en overdækket terrasse i hjemmet. Ved samme lejlighed fandt politiassistenterne fem formodede slagvåben i Grandetofts hus, nemlig overklippede kabelstykker af længde og tyngde som en politistav.

Med sine sprængstoffer og knipler, samt tidligere domme for bl.a. hærværk og hæleri, blev den da 20-årige Jacob Grandetoft en efterspurgt taler ved Enhedslistens arrangementer. Dommene var heller ingen hindring for hans medlemskab af Socialistisk Ungdomsfront, partiets officielle samarbejdspartner.

Jacob Jonas Grandetoft brutale overfald forrige september fik Amsterdams borgmester til at love, at den berygtede cafe for autonome ville blive lukket. Det er stadig ikke sket.

_

Læs også
Twee jaar voor mishandeling Vrankrijk
BZ-boss i retten 

Reklamer