Lasse Poelman i ny voldssag

by Junikredsen

Lørdag aften den 22.august søgte den kendte slagsbror fra Antiracistisk Netværk, Lasse Bergishagen Dons Poelman, endnu en gang voldelig konfrontation med unge anti-socialister i Århus.

Lasse Poelman blev landskendt da han i august 2008 fik klø på Århus Banegård af en gruppe unge. Under retssagen kom det frem, at Lasse Poelman i månedsvis havde terroriseret gruppen med voldstrusler og ved mindst en lejlighed truet med kniv.

Retten valgte på den baggrund at dømme de unge gerningsmænd milde straffe.

Siden da er Lasse Poelman ved flere lejligheder blevet anmeldt for vold og trusler. Senest er han blevet idømt bøde for sin deltagelse i et større slagsmål, hvor tyve venstreekstremister fra Antiracistisk Netværk fik bank af fem lokale højreaktivister.

Den 7. september skal Lasse Poelman i retten, tiltalt for gruppevold mod en fotograf.

Efter lørdagens slagsmål ønskede den hærdede slagsbror ikke at tale med politiet. I stedet blev der via en hjemmeside drevet af det københavnske tæskehold Antifascistisk Aktion indkaldt til ”manifestation” i Århus mandag aften af Antiracistisk Netværk.

I løbet af mandagen kunne pressen så berette, at sagen nu var blevet anmeldt til politiet. En repræsentant for Antiracistisk Netværk i Århus, Agnes Holst fra den militante organisation Socialistisk Ungdomsfront, forklarede:

Ofret var fortumlet, fordi han blev slået i hovedet og jagtet. Derfor ville han ikke sige noget. Vi har bagefter henvendt os til politiet med en voldsanmeldelse. Og nu er han er klar til at fortælle politiet, hvad han blev udsat for.

Mandag aften troppede ”ofret” frisk og rørig op til sin ”manifestation”, hvor han blev modtaget af nogle få beundrere. Beskyttet af maskerede autonome fra Antiracistisk Netværks lokale tæskehold ’Jyske Antifascister’ begyndte Lasse Poelman dog snart igen at spille op til slagsmål.

Nogle få beundrere flokkes om Poelman.

Nogle få beundrere flokkes om Poelman.

Lasse Poelman klar til kamp.

Lasse Poelman klar til kamp.

Poelmans maskerede beskyttere.

Poelmans maskerede beskyttere.

Enhedslistens unge bøller lufter deres aggressioner.

Enhedslistens unge bøller lufter deres aggressioner.

_

Læs også:
Lasse Poelman igen meldt for trusler
Et tæskehold bekendt kulør
Ekstreme langer ud
Århus Antifa – et tæskehold under opbygning

Reklamer