Modkraft-redaktør løj om dom

by Junikredsen

Det kommunistiske organ Dagbladet Arbejderen har på sin hjemmeside en ældre historie om den kendte venstreekstremist Martin Lindblom, redaktør af hjemmesiden Modkraft.
Lindblom-Modkraft

Med den aldrende Lindblom i centrum reklamerer hjemmesiden Modkraft for sig selv. Få ville genkende den før så veltrænede skikkelse, der helt oppe i dette årti slog løs i gaderne. På Facebook gemmer Lindblom sig bag manipulerede billeder af katte. Blandt ældre voldsautonome en indforstået henvisning til hans gamle dæknavn Martin Kat.

Udvist fra Tyskland
Historien skal være som følger: I juni 2007 drog en lille hård kerne af danske autonome af sted i en minibus for at deltage i optøjerne under G8-mødet i den tyske by Rostock. Ved grænsen blev minibussen stoppet af tysk politi og syv af de i alt ni danske venstreekstremister blev nægtet indrejse i forbundsrepublikken. Blandt dem var Martin Lindblom.

Ifølge Lindbloms egen fremstilling forsøgte han at undgå udvisning fra Tyskland ved at vifte med et pressekort og samtidig påstå, at han var ”journalist på arbejde”. Hjemme i Danmark forsøgte han at inddrage Dansk Journalistforbund i sagen, fordi han ville have et ”papir.. der slår fast at det var forkert at jeg blev afvist ved grænsen”.

Martin Lindblom har naturligvis aldrig sidenhen fremvist et sådant stykke papir. Tværtimod løj han bevidst om sagen til Dagbladet Arbejderen – og formentlig også for Dansk Journalistforbund.

Ifølge Martin Lindbloms forklaring blev han nemlig udvist på grund af ”en 13 år gammel dom for hærværk”. Lindblom uddybede denne forklaring med, at han ”i 1994 blev dømt for at have deltaget i en aktion, hvor et hegn ind til Sandholmlejren blev væltet.”

Hærværk mod Sandholmlejren
Martin Lindbloms historie er lodret løgn. Han er ganske rigtigt dømt for hærværk mod Sandholmlejren. Men ikke i 1994.

Hærværket blev begået fredag den 6. marts 1998 af omkring 30 bøller fra tæskeholdet Antifascistisk Aktion (der til lejligheden kaldte sig ’Antiracistisk Håndværkerlaug’.) Blandt de anholdte var også Pelle Dragsted fra Antifascistisk Aktions berygtede Amicisvej-gruppe.

Martin Lindblom pågribes 1998 under sit hærværk mod Sandholmlejren.

Sandholmlejren 6. marts 1998. Martin Lindblom gribes på fersk gerning.

Den ikke altid lige driftssikre Lindblom kom for nogle år siden til at røbe denne hærværksdom, da han i en debat på sin hjemmeside blev konfronteret med indholdet af et læserbrev i Jyllandsposten, skrevet af hans forhadte navnebror, Martin Kasler (Lindblom har efterfølgende omhyggeligt slettet debatten, men der henvises til den her.)

Tidligere dømt
Martin Lindblom er mindst to gange tidligere blevet dømt for hærværk. Det blev han i 1987 og igen i 1992, hvor han i sympati med den tyrkiske terrorgruppe PKK raserede Turkish Airlines lokaler i København. Få måneder efter stiftede han sammen med bl.a. Balder Johansen Antifascistisk Aktion.

Martin Lindblom afviser stadig at tage afstand fra vold og hærværk.

Møde-terror
Vi ved ikke hvad Martin Lindblom blev dømt for i 1994. Men vi ved, at dét år blev Den Danske Forenings grundlovsmøde overfaldet af Antifascistisk Aktion. Lindblom var uden tvivl med til overfaldet og kan meget vel være blandt den lille håndfuld, der efterfølgende blev dømt tyve dages fængsel for forsøg på at forhindre afholdelse af lovlig offentlig sammenkomst.

Overfaldet på Den Danske Forening i 1994 blev en udtalt fiasko for Antifascistisk Aktion, der som nævnt ikke blot fik flere medlemmer både anholdt og dømt; tæskeholdet fik oven i købet selv tæv af en lille gruppe mænd fra Den Danske Forening, der jog Lindbloms bøller på flugt.

Hillerød 5. juni 1994. En lille gruppe mænd fra Den Danske Forening jager Lindbloms bøller på flugt.

Hillerød 5. juni 1994. En lille gruppe mænd fra Den Danske Forening jager Lindbloms bøller på flugt.

Martin Lindblom ville uden tvivl have en interesse i at skjule en gammel dom for møde-terror. Dels af hensyn til sit personlige omdømme blandt mere moderate venstreorienterede. Og dels af hensyn til Antifascistisk Aktions selviscenesatte ry som venstrefløjens uovervindelige beskyttelseskorps.

Legitim udvisning
Da Martin Lindblom og kumpaner i 2007 blev stoppet af tysk politi, var de på vej til G8-topmødet i Rostock. Altså på vej til et lovligt offentligt møde, som venstrefløjen længe havde planlagt at forhindre. Set i det lys synes en tidligere dom for møde-terror ikke blot relevant for de tyske myndigheder, men også en legitim grund til at afvise Lindblom, uanset hvor meget han viftede med pressekort.

Det skal understreges, at alt dette naturligvis kun er gætværk. Men det kan med sikkerhed siges, at de tyske myndigheder ikke afviste Lindblom på grund af en dom for eksempelvis hustruvold. Det er han officielt ikke straffet for.

I hvert fald kan man konstatere, at de tyske myndigheder efter alt at dømme handlede korrekt. Dansk Journalistforbund skrev efterfølgende til Tyskland. Siden da har hverken forbundet eller Martin Lindblom ytret sig offentligt om sagen.

Man kan ydermere konstatere, at Martin Lindblom ikke blev udvist på grund af sit hærværk mod Sandholmlejren. Men en forklaring på hans løgn får offentligheden, herunder den øvrige venstrefløj, nok aldrig.

Reklamer