Venstreorienterede dømt for terrorstøtte

by Junikredsen

Seks medlemmer af gruppen Fighters and Lovers blev i dag dømt i Højesteret for terror-finansiering. Læs mere hos Berlingske Tidende.

Blandt de dømte er Michael Schølardt, højtstående partifunktionær i Enhedslisten.

Opdatering 26/3:

De seks terror-dømte ekstremister raser over dommen og truer med at anke til den såkaldte menneskerettighedsdomstol. Det tror vi dog her på Junikredsen er spil for galleriet. Selv om der skulle være grundlag for at anke til en udenlandsk domstol, så handler alt det her for venstrefløjen alene om propaganda. Og et nederlag ved Menneskerettighedsdomstolen ville være et katastrofalt nederlag i propagandakrigen om FARCs og PFLPs omdømme.

Dommen har allerede haft positive konsekvenser. Enhedslisten har nu offentligt erklæret, at den ikke støtter de to terrororganisationer. Udtalelsen skal nok tages med forbehold, for samtlige identificerede danske terror-støtter (dømte som ikke-dømte) er enten medlemmer af Enhedslisten eller beslægtede grupperinger.

Dommen betyder også, at de seks ekstremister får begrænset deres bevægelsesfrihed, fordi de som registrerede terror-søtter vil kunne nægtes indrejse i de lande, der vil terror til livs.

Læs også:
FARC på hælene
Topterrorist aflivet
Venstreekstreme bag terror-netværk
Terrorstøtter pibler frem
Byret blåstempler terrorstøtte

Reklamer