Hemmelig autonom-fest i Århus

by Junikredsen

Junikredsen kan i dag afsløre, at venstreekstremister fra miljøet omkring ‘Huset’ i Vester Allé i Århus, i hemmelighed planlægger autonomfest den 16.-17. januar. Anledningen er udløbet af lejeaftalen med Århus Kommune.

De autonome skal være ude af ‘Huset’ mandag den 19. Januar, og man har derfor internt i miljøet lagt op til rabalder deres sidste weekend i bølleborgen. Der er således booket adskillige bands, og der  er planlagt indkøb af 40-50 kasser øl – i øvrigt fra selv samme Netto, som for nylig ansatte vagter for at beskytte de ansatte mod bøller fra netop ‘Huset’.

Centralt i organiseringen står en navngiven yngre kvinde fra det autonome miljø. Hun er ansvarlig for både musik og alkohol. Ifølge kilder i miljøet skal tæskeholdet Århus Antifa stå for sikkerheden.

Spektaklet forsøges, i modsætning til tidligere, holdt hemmeligt. Det skyldes, at de autonome i øjeblikket ønsker at stå sig godt i offentligheden i forhold til at forhandle om et nyt ‘alternativt fristed’ . Internt frygter man nemlig, at en gentagelse af tidligere tiders uro vil give negativ omtale. En omtale, der kan skade det yderste venstres bestræbelser for et nyt autonomhus i Århus.