Et tæskehold bekender kulør

by Junikredsen

Tæskeholdet Århus Antifa står nu frem og bekræfter, ikke bare gruppens eksistens, men også venstrefløjens bandekrig mod nationale.

I en overraskende pressemeddelelse, postet 21/12 i år på den venstreekstreme hjemmeside indymedia, praler gruppen – under overskriften “antifascistisk julestemning i Århus” – af en række voldelige aktioner, og truer med at optrappe bandekrigen.

Angreb og trusler
Tidligt om morgenen lørdag den 20/12 angreb en gruppe på fem sortklædte venstreekstremister fra Huset/Fristedet Vester Allé 15 – anført af den berygtede Lasse Bergishagen Dons Poelman – en yngre national, der på vej hjem fra en bytur havde slået følgeskab med et kærestepar. Under en regn af ølflasker og dødstrusler jagtede gruppen af venstreekstremister de tre fra Mølleparken og igennem byen.

Den unge kvinde blev ramt bagfra af en flaske, men ellers slap ofrene alle uskadte fra mødet med den århusianske venstrefløjs tæskehold, der ved Immervad blev pacificeret af talstærkt politi i fire patruljevogne.

I sin pressemeddelelse truer Århus Antifa direkte et af ofrene:

“Vi vil byde [navn udeladt] velkommen til friheden, men vil gøre det klart at han ikke skal regne med en rolig fremtid, med mindre at han trækker sig 100% ud af alle racistiske grupper og kredse, i det højreekstreme miljø.”

Venstrefløjens seneste overfald og trusler efterforskes nu af politiet.

Opsøger modstandere
Allerede dagen inden angrebet opsøgte tre venstreekstremister – igen med den allestedsnærværende Lasse Poelman i spidsen  – Langkær Gymnasium i Tilst. Efter at have ophængt venstrefløjspropaganda forhørte de sig uden held om en studerende, de angiveligt ønskede at “få fat på” på grund af dennes nationale holdninger.

Beskyttet af bøller fra “Huset” har Lasse Poelman gennem de seneste to måneder også flere gange opsøgt og truet en en politisk modstander på dennes arbejdsplads.

Håndlangeren
Folk i miljøet beskriver gadekrigeren Lasse Poelman som bogligt svag. Barndomsvenner kan berette, at han altid har været aggressiv og uligevægtig. Han skal siden puberteten have været stærkt fascineret af vold, men beskrives også som en kujon, der med snot og tårer løbende nedad ansigtet har tigget medlemmer af White Pride om ikke at slå ham. “I så fald er hen er en farlig kujon”, vurderer en nær bekendt af Lasse Poelman, der mener, at han “måske nok er fej, men også for dum til at overskue hvad han laver” og derfor “kan finde på hvad som helst”.

Med opsmøgede ærmer spiller Lasse Poelman op for sine medløbere. Politiet ser roligt til.

Med opsmøgede ærmer spiller Lasse Poelman tappert op for sine medløbere.

 

Lasse Poelman er ikke kendt som udpræget fodbold-fan, men angiveligt stærkt påvirket af filmen The Football Factory sværmer han i dag for hooligan-vold. Han ser sig selv som “antifa hooligan”, men har kun perifer tilknytning til AGFs fanmiljø. Han er kendt for at bevæbne sig med de britiske hooligans favorit-våben; en hobby-kniv af mærket Stanley. Et stik- og snitvåben, Lasse Poelman ved mindst én lejlighed har truet et andet menneske med.

Flere sammenstød
Ifølge kilder i miljøet har der efterfølgende været flere mindre sammenstød omkring Huset i Vester Alle. Her er Århus Antifa angiveligt sluppet mindre heldigt fra deres anstrengelser. I hvert fald kunne tæskeholdet ikke beskyttet Enhedslistens Peter Hegner Bonfils og Rune Jacobsen, der i begyndelsen af november tabte et slagsmål med en gruppe yngre mænd. Et nederlag, der uden tvivl kan forklare Lasse Poelmans seneste voldelige aktiviteter.

Top-mændene fra det militante Antiracistisk Netværk påstod senere, at de var blevet overfaldet af White Pride. Dette afvises dog klart af den kendte hooligan-gruppe. Heller intet i politiets efterforskning har peget i den retning.

Det vides da også i dag med bestemhed, at der gennem de seneste måneder har været adskillige sammenstød omkring “Fristedet 15” med forbipasserende unge, der chikaneres og trues af stedets sortklædte vagtværn. “Går man forbi dér i hvide kondisko råber de nazi-svin”, fortæller et vidne, der af frygt for repressalier ønsker at være anonym.

Intern kritik
Junikredsen erfarer desuden, at der internt på den yderste venstrefløj er hård kritik af Århus Antifas pressemeddelelse, der blandt andet beskyldes for at være “idiotisk” og “praleri”. I det nuværende politiske klima ønsker specielt den hårde kerne fra København ikke offentlighed omkring bevægelsens voldelige metoder.

På kant med FAF
Århus folkene har tidligere givet deres idoler grå hår i hovedet. Efter Antiracistisk Netværks march i Århus i oktober i år udsendte Fynske Antifascister (FAF) sidst i november et såkaldt kommuniké, hvori tæskeholdet med base i Odense bl.a. tog afstand fra at der blev drukket alkohol i forbindelse med den yderste venstrefløjs demonstrationer.

Kritikken fra Odense var specifikt rettet mod Århus-fænomenet “Stiv blok”, der dækker over en gruppe unge venstreekstremister i Århus, der er kendt for at benytte venstrefløjens arrangementer til at drikke sig en kæp i øret. FAF mener, at de tørstige århusianere handler uansvarligt og udgør en sikkerhedsrisiko. Kommunikeet var derfor ledsaget af slet skjulte trusler om at FAF vil “reagere”, såfremt deres ordre ikke overholdes.

Befalingen har åbenbart ikke have gjort det store indtryk. Ved de århusianske venstreekstremisters seneste demonstration for et “ungdomshus” lørdag den 13. december drak blandt andre “Robin” og “Jeaner” fra “stiv blok” lystig videre. Dette på trods af, at der i demonstrations indkaldelsen med teksten “Fuck White Pride” var lagt op til ballade med lokale hooligans.

(Læs også Århus Antifa – Et tæskehold under opbygning)