Våbenfund i autonomhus

by Junikredsen

Natten til fredag ransagede politiet Huset/Fristedet i Århus og konfiskerede en større mængde våben, herunder knipler, knive og “malingbomber”.

Våbenfund
Århus Politi blev sent torsdag aften kaldt til hvad der angiveligt var et “mindre slagsmål” ved den berygtede ejendom. Ved politiets ankomst stak slagsbrødrene angiveligt hvert til sit. Civilklædte politifolk valgte efterfølgende at ransage “Huset” og fandt i den forbindelse bl.a. et større våbenlager bestående af en bunke tilvirkede slagvåben, samt en skarpsleben kniv.

Ved ransagningen stod de autonome ifølge medierne med våbnene i hænderne, men smed dem, da de fandt ud af, at det var politiet, der var trængt ind. Ingen er sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Tidligere anmeldt
I forbindelse med Jyllandspostens omtale af at tæskeholdet Antifascistisk Aktion arrangerede bustransport til Antiracistisk Netværks march i Århus for nylig, kom det frem, at der blev opbevaret køller i “Huset”. Efterfølgende anmeldte en borget forholdet til politiet, der dog den gang valgte ikke foretage sig noget i sagen.

Malingbomber
Udover våben fandt politiet også flere malingbomber, der “bruges til at lave hærværk”.  Så sent som natten mellem mandag og tirsdag i sidste uge blev byretten i Århus angrebet med netop malingbomber.

Angrebet skete efter en ledende autonom mandag havde været i retten. Man må formode, at politiet undersøger en eventuel sammenhæng.

Bål i gaden
Efter ransagningen satte de autonome tidligt fredag morgen ild i møbler og affald på kørebanen ud for “Huset”. En 21-åring beruset mand blev efterfølgende anholdt i nærheden for at fornærme politiet.

Nørrebro-tilstande i Århus

Nørrebro-tilstande i Århus

Uro var ventet
Den seneste uro og våbenfundet skal ses i lyset af, at det autonome miljø omkring Århus Antifa, der nu kalder sig Jyske Antifascister (JAF), havde forventet at de skulle rømme “Huset” fredag den 31. oktober. Allerede weekenden 26-27. september i år arrangerede Århus Antifa/JAF “støtteweekend” i “Huset” for den lokale afdeling af Anarchist Black Cross, som er de autonomes retsgruppe. Der skulle samles økonomiske midler ind til et eventuelt slag om “Huset”. Torsdag aften var der på forhånd arrangeret “fest”.

Propaganda i Aarhus fra Anarchisr Black Cross

Propaganda i Århus fra Anarchist Black Cross

Reddet på målstregen
Autonomhuset på Vester Allé blev dog reddet på målstregen, da kulturrådsmand Flemming Knudsen (S) i sidste øjeblik valgte at forlænge aftalen med “Foreningen for flere fristeder” frem til 19. Januar. Ifølge Flemming Knudsen fordi der “er foregået en række spændende aktiviteter” i “Huset”. Om det er er AFA´s nylige rykind, eller de sortklædte bølleoptog han tænker på, melder historien intet om…

Læs også:
Byretten i Århus angrebet med maling, Jyllandsposten 21-10-08.
Krav: Mandsopdæk White Pride, Jyllandsposten 27-10-08.
Unge kan blive i Huset, Jyllandsposten 28-10-08.
Massiv ballade omkring Huset, Århus Stiftstidende 31-10-08.
Beskidte ord og brand i gaden, Jyllandsposten 31-10-08.
17 slagvåben i huset, Jyllandsposten 31-10-08.
Slagvåben hos autonome, Ekstra Bladet 31-10-08.^
Århus-rådmand hanker op i autonome, Jyllandsposten 31-10-08.
Våbenfund i Huset bekymrer i byråd, Århus Stiftstidende 01-11-08.

Reklamer