Venstreorienterede dømt for terrorstøtte

by Junikredsen

I december 2007 frifandt Københavns Byret dækorganisationen Fighters+Lovers for terrorstøtte, selv om organisationen beviseligt finansierer to udenlandske terrorgrupper. Den gang skrev Junikredsen, at “dommen fra Københavns Byret er uden tvivl lodret forkert.”

Vores bagved liggende ræsonnement var, at når selv FN-vedhængene Amnesty International og Human Rights Watch hævder, at de to grupper – FARC i Columbia og PFLP i Mellemøsten – i rigt mål benytter terror, så kan der vist ikke være meget tvivl om dén sag.

Torsdag den 18. september gav Østre Landsret os ret i vor vurdering. På denne dato idømte man Enhedslistens faglige sekretær, den 54-årige Michael Schølardt, seks måneders fængsel som en af to hovedmænd bag firmaet Fighters+Lovers, terrorstøtternes lille pengemanskine.

Michael Schølardt har i mange år været en central figur på den yderste venstrefløj og er bl.a. en af drivkræfterne bag en ejendom på Nørrebro, der huser flere yderliggående grupper. Da ejendommen i forbindelse med Ungdomshus-optøjerne blev ransaget af ordensmagten, gik en stærkt ophidset Michael Schølardt til angreb på politiet.

Enhedslistens partifunktionær er samtidig kendt for sit mangeårige medlemsskab af gruppen Internationalt Forum, hvor han samarbejder tæt med den berygtede Torkil Lauesen fra Blekingegadebanden, der gennem femten år plyndrede og myrdede i Danmark på vegne af netop den arabiske terrorgruppe PFLP.

Schølardts gamle partikammerat fra VS, den notoriske historieforfalsker Albert Jensen, slap som firmaets webmaster med en betinget dom.

Den anden hovedmand i sagen, Ulrik Sebastian Kohl, blev ligeledes idømt seks månders fængsel. Kohl er bl.a. kendt fra den voldsautonome gruppe Rebel og sin tætte forbindelse til tæskeholdet Antifascistisk Aktion (AFA). En maskeret Ulrik Sebastian Kohl har deltaget i flere husbesættelser og er i dag aktiv i AFA-lederen Martin Lindbloms firma, Monsun Aps. Under byretssagen skjulte Ulrik Kohl sig længe under dæknavnet Bobby Schultz. Men i euforien over to af tre dommeres votering kastede han sin forklædning, så også han kunne hyldes af høj som lav på det yderste venstre.

Mulatten Anne Düver fra RUC slap med en betinget dom for sin terrorstøtte. Også hun har en længere fortid i den voldsautonome gruppe Rebel. Katrine Willumsen fra Foreningen Oprør slap ligeledes med en betinget dom. Derimod lykkedes det ikke at få dømt 3F-aktivisten Preben Mikkelsen, der for retten formentligt har skjult sit virke i Fighters+Lovers.

Kampen mod de danske terrorstøtter er ikke slut. Venstrefløjen truer med at anke landsretsdommene til Højesteret, hvor flere venstreorienterede advokater i dag troner som dommere. Kan disse ikke hjælpe, truer man med den såkaldte Menneskerettighedsdomstol.

Anklagemyndigheden lægger derimod an til en lignende sag mod den førende organisation for danske terrorstøtter, Foreningen Oprør. Om 3F vil udrense forbundet for terrorstøtter er derimod mere tvivlsomt.

Læs også:
FARC på hælene
Top-terrorist aflivet
Venstreekstreme bag terrornetværk
Terrorstøtter pibler frem
Byret blåstempler terrorstøtte

Reklamer