Gadekrigere fremturer med nye løgne

by Junikredsen

Efter Junikredsens omtale af Socialistisk Ungdomsfronts slagsmål i Vejle torsdag aften med medlemmer af Hells Angels’ supportergruppe AK 81, har Enhedslistens gadekrigere i en pressemeddelelse forsøgt sig med en ny version af sagen.

Junikredsen afslørede bl.a., at Socialistisk Ungdomsfront (SUF) indledte deres angreb med den kendte voldstrussel “nazisvin”. Ikke helt overraskende er SUF derfor nu kommet i tanke om, at “overfaldsmændene” råbte “røde svin”.

SUF er også kommet i tanke om en anden, ny kæk detalje. Læserne husker sikkert, at det for SUF har været magtpåliggende at beskylde den lille organisation Danmarks Nationale Front (DNF) for at stå bag et “planlagt overfald” i Vejle. SUFs belæg var i første omgang en påstand om, at i Vejle var gruppens klistermærker blevet overdækket med “mærkater” fra DNF. Hertil påpeger DNF på sin hjemmeside, at “vi har ikke produceret klistermærker af nogen art, kun løbesedler”, der af enhver frit kan downloades fra internettet.

Selv om man kun har SUFs ord for, at deres propaganda er blevet tildækket med “mærkater” fra DNF, så kan det naturligvis ikke udelukkes, at nogen i Vejle faktisk har anvendt DNFs løbesedler til dette formål. Men som DNF skriver, så gælder det at “hvad enkelte personer måtte bruge eller midbruge vores navn til, kan vi i DNF ikke være ansvarlige for.”

I sin seneste version af sagen har SUF derfor opgivet vinklen med de påståede DNF-klistermærker. I stedet er man nu kommet i tanke om, at “flere af voldsmændene havde t-shirts fra det nazistiske Danmarks Nationale Front”. Da DNF på sin hjemmeside ikke reklamerer med T-shirts, har Junikredsen kontaktet gruppen for at høre om man faktisk fremstiller T-shirts eller andet reklametøj, evt. til internt brug. “Nej, ikke endnu”, lød det korte svar.

Nu kan man selvfølgelig ikke udelukke, at nogen i Vejle på egen hånd har påtaget sig besværet med ikke blot at bruge DNFs løbesedler som klistermærker, men også at få fremstillet T-shirts med gruppens navn. En mere enkel forklaring er dog nok, at SUF forsøger sig med en desperat nødløgn efter Junikredsens afsløring af, at man torsdag aften i Vejle angreb medlemmer af AK 81.

Ifølge SUFs første forklaring planlagde “nazisterne” i Vejle, hvis eksistens politiets specialpatrulje i byen ikke kan bekræfte, egentligt at overfalde gruppens møde torsdag aften. På Monsuns hjemmeside Modkraft kan man læse følgende dramatiske fremstilling:

“Alligevel var nazisterne tilsyneladende ikke sikre på, hvor mødet skulle afholdes. For før mødet forsøgte de at true en SUFer til at sige, hvor det skulle foregå. – De truede med at brække alle hans fingre”.

Denne historie virkede så langt ude, at vi på Junikredsen har boret lidt i hvad den faktisk handler om. Det viser sig, at sagen om det truede SUF-medlem er ganske velkendt på Vejle Tekniske Skole, hvor både forældre og skole er involveret i sagen. Historiens baggrund er kort, at SUF gennem længere tid har brugt skolens parkeringsplads til at udsprede sin propaganda. Sagesløse elever har igen og igen måtte fjerne socialistiske løbesedler, sat fast bag vinduesviskerne på deres biler.

Torsdag omkring middag blev det en elev for meget. Midt i en undervisningstime opsøgte han gerningsmanden fra SUF og skal rasende have udtalt noget i retning af “hvis du ikke stopper med dit lort på min bil, så brækker jeg kraftedme fingerne på dig.”

Ifølge Junikredsens oplysninger var denne elev netop blandt den gruppe unge, der senere torsdag blev angrebet af SUF. Han deltog efter sigende ikke selv i slagsmålet, men det var formodentligt i virkeligheden ham, som tæskeholdet fra SUF var på udkik efter.

Baggrunden for SUFs mange løgne om slagsmålet torsdag aften i Vejle skal ses i lyset af gruppens propagandamateriale, der langtfra er af fredelig art. Tværtimod praler gruppen af, at “vi altid er i stand til at tage en fight med de alt for mange højreorienterede i Vejle.” Gruppens trusler skal naturligvis ikke besvares med trusler. Men det kan dog kun vække respekt, at elever på Vejle Tekniske Skole overhovedet har mod og mandshjerte til at sige fra overfor disse voldsberedte gadekrigere.

Reklamer