Opfølgning – og flere døde kommunister

by Junikredsen

I forbindelse med Demos-bossen Erik Jensens død natten til den 24. august påpegede vi her på Junikredsen, at hændelsen satte Redox´ selvbestaltede efterretningsagenter i lidt af en kattepine. Skulle de – ligesom tæskeholdene Antifascistisk Aktion og Århus Antifa – bekende kulør og vedkende sig arv og gæld efter undergrundens nu døde førerskikkelse? Eller ville man forsøge at holde facaden nogenlunde ren og forbigå hans afgang i diskret tavshed?

Efter nogle dages betænkningstid løste Redox-kollektivisterne mildest talt deres dilemma og hyldede i en “nekrolog” på deres hjemmeside den mangeårige invalidepensionist fra Vesterbro som ligefrem gruppens “forbillede og ikon”.

Teksten er dateret den 24. august, men blev opslået på hjemmesiden natten til den 28. Hensigten med dette bedrageri er formodentligt at skjule for offentligheden, at Junikredsens omtale af gruppens dilemma i forbindelse med Jensens død har provokeret Redox til at bekende kulør. Ekstremistens særegne psykologi påbyder ham jo som bekendt at besvare blot antydningen af kritik eller provokation med endnu mere rabiate udmeldinger.

På Monsuns hjemmeside Modkraft forsøgte den gammelkendte leder af tæskeholdet Antifascistisk Aktion, Martin Lindblom, sig med en mindre feberredning og forsikrede sit publikum om, at Redox skam er en “tværpolitisk researchgruppe”. Ånden er dog ude af flasken og selv Ekstra Bladet stempler omsider Redox som venstreorienteret.

Nu kunne man sikkert forsøge at gotte sig over, at formiddagsavisen i samme åndredrag placerer Junikredsen på højrefløjen. Lad os derfor her pointere, at dette har vi så sandt for dyden heller ikke forsøgt at lægge skjul på. Derimod har Redox ligesom Antiracistisk Netværk stædigt forsøgt ikke at fremstå som et snævert venstrefløjsforetagende.

I indvandrerbandernes verserende krig mod bikerklubben Hells Angels (HA) er Århus på det seneste blevet inddraget. Flere end 100 HA-medlemmer deltog i samlet trop en aften i Århus Festuge. Den HA-fjendtlige avis Århus Stiftstidende kastede benzin på bålet og kaldet bikernes tilstedeværelse en “magtdemonstration”. Indvandrerbanderne greb bolden i luften og marcherede allerede den følgende aften talstærkt gennem byen, mens de taktfast brølede “Århus er vores by”.

Som led i venstrefløjens meget omtalte bandekrig mod White Pride i Århus planlægger Antiracistisk Netværk en lignende magtdemonstration i byen. Marchen er fastsat til den 11. oktober og har til formål at styrke moralen hos tæskeholdet Århus Antifa, der stadig slikker sår efter fiaskoen i Århus Byret den 2. september. Her modtog fem unge mænd, der “omgås White Pride”, milde straffe for en gang prygl, som den kendte Antifa-bølle Lasse Poelmann modtog for en måneds tid siden. Retten fandt, at Lasse Poelmann fik ørene i maskinen fordi han gennem længere tid havde truet de unge mænd, bl.a. med kniv, og derfor delvist selv var skyld i det skete.

Slagsbroren Lasse Poelmann er siden rendt til politiet og påstået, at han har modtaget en enkelt, anonym telefontrussel. Et andet medlem af Århus Antifa har anmeldt en af de nu løsladte unge for “truende adfærd”, fordi han har passeret antifa-bøllen i en lokal park. I perioder har de ellers så hårdkogte antifascister det som bekendt med grundløse anmeldelser af trusler. Nok mest for at fastholde billedet af sig selv som forfulgte uskyldigheder, men i dette tilfælde formentlig også fordi de hårde drenge i Århus Antifa i øjeblikket er så skræmte, at de ser spøgelser alle vegne. Herfra spår vi i hvert fald, at offentligheden har hørt det sidste fra venstrefløjen om de seneste påståede trusler.

Lasse Poelmanns egne, mange trusler skal flere gange være anmeldt til Århus Politi, der dog har afvist at indlede en sag med den berygtede slagsbror fra Antiracistisk Netværk. Derimod har samme instans lovet af beskytte Enhedslisten, som man kalder “et lovligt parti”. Samme undskyldning bruger Enhedslisten når de nu – stik imod partiets vedtagne retspolitik –  kræver hårdere straffe til de formastelige unge. Man kalder det et “angreb på demokratiet” at partikontoret i Århus får baldret sine ruder. Venstreorienteredes omfattende ildspåsættelser på Nørrebro bliver derimod rost som “politiske markeringer i det offentlige rum” af Enhedslistens hovedbestyrelsesmedlem Peter Hegner Bonfils, der sammen med den voldsdømte Rune Eltard-Sørensen styrer gadekrigerne i Århus.

På Monsuns taknemmelige hjemmeside hævder Peter Hegner Bonfils, at Antiracistisk Netværk tager afstand fra venstrefløjens ‘trusler og tæsk’. Han må åbenbart været kommet på bedre tanker siden han for nylig til Jyllandsposten indrømmede, at han personligt arrangerede et kursus i “selvforsvar” for Århus Antifa. Et kursus, hvor man lærte at “slå en nazi i hovedet med en jernstang”, som unge medlemmer af tæskeholdet senere storpralede til medierne.

Peter Hegner Bonfils’ kovending skal naturligvis ses i lyset af, at Politiets Efterretningstjeneste i sin seneste årsrapport beskriver venstrefløjens omfattende brug af vold mod højrefløjen, sagesløse borgere på Nørrebro og hvem der ellers står i vejen for Enhedslisten og omegn. Rapportens indhold fik i første omgang det yderste venstre til at gå i tænkeboks. Da dagbladet Politiken kontaktede et af Enhedslistens uformelle tæskehold, Antifascistisk Aktion i København, for en kommentar til rapporten, medgav man kort, at “der er ikke tale om en bandekrig mellem ligestillede”. Dernæst afsluttede voldsbøllerne hastigt interviewet med følgende svada: “Der er tale om højreekstremister, som udfører racistiske og chauvinistiske overfald. Det er overfald, som går ud over sagesløse mennesker på gaden. Det er vores kommentar”.

Ikke meget af en kommentar til PETs opsigtvækkende rapport, skulle man syntes. Men efter en uges betænkningstid udsendte det københavnske tæskehold en af sine stadigt hyppigere pressemeddelser. I vanlig overspændt tone blev PET-rapporten afvist som “et forsøg på at kriminaliserer antifascistisk arbejde”. Også de for venstrefløjens så karakteristiske paranoide forestillinger stak snuden frem i Antifascistisk Aktions forsøg på at meddele sig til offentligheden. “Rapporten skal tjene til legitimering af en hårdere indsats mod de antifascistisk bevægelser fremover”, rasede man fra sin hjemmeside.

I forbindelse med sit udfald mod PET har Antifascistisk Aktion iøvrigt støvet “Anders Lind” af. I årene 1995 til ca. 2002 var “Anders Lind” det faste dæknavn for Martin Lindblom, når han i forskellige forklædninger optrådte som tæskeholdets talsmand i medierne. “Anders Lind” har dog ikke længere adresse hos Martin Lindblom i Blågårdsgade, men hos Jonas Anton Voss, en ca. 25-årig gadekriger få husblokke derfra.

Og så er der tilsyneladende noget i luften, der ikke bekommer kommunister vel. I hvert fald synes de at dratte omkuld én af en kant. Først Erik Jensen. Så den tidligere fagforenings-boss og partiejer Preben Møller-Hansen. Og nu også den formodede politimorder Niels Jørgensen fra Blekingegadebanden. Hvis der er en himmel for kommunister, d.v.s. et helvede for alle andre, så sidder de tre nyankomne sikkert lige nu for fødderne af Marx og Lenin og griner af alt det, de aldrig blev stillet til regnskab for.

Reklamer