Viser demokraturet tænder?

by Junikredsen

Den 27. august i år blev en dansk mand anholdt og varetægtsfængslet af dansk politi fordi myndighederne i Bundesrepublik Deutschland (BRD) ønsker det. BRD-staten vil have ham straffet for at have udgivet musik med “højreorienteret indhold”. En ytringsforbrydelse, BRD straffer med op til fem års fængsel.

Af pressens dækning fremgår det, at sagen mod den 31-årige dansker konkret drejer sig om CDen Geheime Reichsache med det tyske band Kommando Freisler. CDen blev produceret af pladeselskabet Celtic Moon, som den 31-årige angiveligt drev sammen med en herboende 32-årig tysker, der ligeledes er anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Geheime Reichsache er stadig i handel og bliver på Micetrap Distribution i USA markedsført som “German NS-rock”, altså tysk nationalsocialistisk rock. Det synes derfor ikke utænkeligt, at CDen faktisk indeholder “racistiske tekster, der ofte idylliserer Nazityskland”, som det politisk korrekt udtrykkes i dansk presse.

I august 2004 blev CDen “indiziert”, d.v.s. totalforbudt, af BRD-staten, der med stigende voldsomhed forfølger kunstnere og intellektuelle fra den tyske højreopposition. Baggrunden for den øgede forfølgelse er de senere års vælgerfremgang for Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD), der er stærkt imod udviklingen af den tyske hjemstavn til en multietnisk EU-provins. Det fremgår da også af især tysk presse, at sagen i Danmark er en udløber af en større sag, som BRD-staten de seneste par år har først mod NPD.

Udover CDen med Kommando Freisler, så synes pladeselskabet Celtic Moon ikke at have været nogen større succes. Det udgav et varekatalog i sommeren 2003 og lukkede i december samme år . Ifølge dansk presse blev Kommando Freislers Geheime Reichsache “første gang produceret i 2003”. Men hvis CDen siden da er blevet udgivet, så må det altså enten være på et andet selskab, eller som såkaldt bootleg, altså piratkopi.

BRD-staten kalder stolt anholdelsen af de to formodede ejere af det hedengangne pladeselskab for “et markant slag mod den højreorienterede musikscene.” Men hvordan kan anslaget mod et pladeselskab, der lukkede for fem år siden, dog blive udråbt således? Det giver ingen mening. Og det gør det slet ikke i betragtning af, at de virkelige storleverandørere af musik med kant synes at være amerikanske selskaber såsom Resistance Records og førnævnte Micetrap Distribution.

Vi skal ikke her gisne om, hvad der i virkeligheden ligger bag anholdelsen af de to mænd. I stedet finder vi det mere interessant, at ingen danske medier overhovedet har stillet spørgsmåltegn ved sagen. Heller ingen politiske partier har taget sagen op, selv om den ellers soleklart viser, at udenlandsk trussel mod dansk ytringsfrihed ikke kun har muslimsk etiket.

Reklamer