AFA-bagmand død

by Junikredsen

På sin hjemmeside skriver Antifascistisk Aktion (AFA), Antiracistisk Netværks tæskehold, at den 71-årige Demos-leder Erik Jensen er død natten til i dag. I skrivende stund er dødsfaldet ikke bekræftet af Foreningen Demos og heller ikke Dagbladet Arbejderen nævner det med ét ord. Hjemmesiden Modkraft henviser blot til AFAs meddelelse, der uden tvivl er sand. Patosfyldte nekrologer må derfor forventes snarest i de kommunistiske medier.

Noget utålmodigt har AFA kl. ca. 10.30 smidt deres meddelelse ind på hjemmesiden indymedia, hvor Erik Jensen straks er blevet hyldet af grupper såsom Autonomt Infoservice (tidl. Autonomi Kollektivet) og det århusianske tæskehold Århus Antifa.

AFA hylder Erik Jensen som tæskeholdets “politiske kammerat” og Antiracistisk Netværks “strateg og analytiker”. Lige præcis dén status har Junikredsen også tillagt ham, så i al ubeskedenhed har vi altså endnu engang ramt plet.

Erik Jensen til anti-Hess march, Greve 1999. Skulende i baggrunden ses Herluf Østergaard, ledende figur i tæskeholdet Antifascistisk Aktion.

Erik Jensen 1937-2008. Her fotograferet til anti-Hess march i Greve 1999. Skulende i baggrunden ses Herluf Østergaard, ledende figur i tæskeholdet Antifascistisk Aktion.

Erik Jensen gav den gerne som gæv antinazist, men især i sine senere år bevægede han sjældent rundt uden en fast garde af livvagter fra Antifascistisk Aktion. Trods sin høje alder elskede han gadens spænding og var så sent som i januar 2007 i korporligt klammeri med unge medlemmer af netværket “Dansk Front”.

Erik Jensens død vil uden tvivl blive mødt med stor sorg på det yderste venstre, men trods AFAs store ord vil hans bortgang ikke betyde det store tab for bandekrigen mod højrefløjen. Redox har allerede overhalet Erik Jensens livsværk Demos som ekstremisternes efterretningstjeneste, og tæskhold kan enhver stifte.

Erik Jensens død sætter derimod nok Redox lidt i en kattepine. Gruppen vil gerne fremstå som uafhængig og en hyldest til Erik Jensen vil dokumentere gruppens gæld til den gamle DKPer. På den anden side kan fuldstændig tavshed blive en kilde til stødte følelser hos bl.a. de fagforeningskredse, som Erik Jensen med stor succes fik gelejdet ind i bandekrigen.

Herfra skal vi kondolerer til den mangeårige Demos-aktivist Tove Jensen, Erik Jensens enke.

Erik Jensen (1937-2008) som han vist så sig selv - Manden i skyggerne. Til venstre Petter Sommerfelt, der formodentligt nu overtager ledelsen af Demos. Til højre en anonym livvagt fra Antifascistisk Aktion. Svendborg 2006.

Erik Jensen som han vist så sig selv - Manden i skyggerne. Til venstre Petter Sommerfelt, der formodentligt nu overtager ledelsen af Demos. Til højre en anonym livvagt fra Antifascistisk Aktion. Svendborg 2006.