Ekstreme langer ud

by Junikredsen

På “anarkistforum” går medlemmer af Århus Antifa hidsigt til angreb på Junikredsens afsløring af deres tæskehold. Ifølge gadekrigerne er indholdet af vores artikel nærmest håbløst fejlagtigt; Junikredsen både “ligegyldig” og en “lorteblog” – og ivørigt skrevet af “Danmarks eneste seriøse anti-antifa-aktivist”, Martin Kasler.

De århusianske gadekrigere hævder bl.a., at “der ingen beviser for” at gadekrigeren Lasse Poelman på halvandet måned via sms afsendte 28 trusler og provokationer til White Pride og andre. Ifølge Jyllandsposten har Lasse Poelman “bekræftet, at han har sendt sms’erne”.

Fornærmet skriver man også, at Århus Antifas hovedkvarter internt ikke er kendt som Fristedet 13, som Junikredsern skrev, men som Fristedet 15. Oplysningen skulle hermed være rettet.

Fra København forsøger ligesindede ihærdigt at kontrollere de ophidsede århusianere. Blandt de selvbestaltede debat-vagter fører især den 24-årige Matias Jensen, under dæknavnet Tias, sig ophidset frem med udbrud såsom “de svin skal have ikke have nogen informationer overhovedet”.

Anarkistforum drives af Simon Shine, der på nettet kalder sig Sunshine. Han er samtidig aktiv i opbygningen af hjemmesiden Indymedia, der i skyggerne ombejles af de konkurrerende grupper Monsun og Autonomt Infoservice (tidl. Autonomi Kollektivet).

Private billeder af Matias Jensen og Simon Shine er tilgængelige på internettet. Begge er tilknyttet Ungdomshus-miljøet.

Fra København forsøger også ‘Researchkollektivet Redox’, som Junikredsen tidligere har beskrevet, at komme fællerne i Århus til hastig hjælp med en flere sider lang beretning om “White Pride og Vederfølner”. I sin iver hævder man, at lillebroderen til en vis F. hedder “Dorte”.

Redox håber at aflede afmærksomheden fra den PR-katastrofe, som Jyllandspostens serie På rejse i ekstremisme har udviklet sitg til for Antiracistisk Netværk. Avisen har bl.a. afsløret, at den voldsdømte Rune Eltard-Sørensen, en ansat i Dansk Journalistforbund, dirigerer tropperne i Århus.

Med sin nye artikel er de lyssky ‘researchere’ gået offentligt frem med de navne og billeder, som man på et “antiracistisk seminar” i april i år fremlagde for gadekrigerne i Århus – før de blev instrueret i stokkekamp. Flere af billederne er tidligere blevet vist i Århus Stiftstidende og dokumenterer avisens tætte samarbejde med det yderste venstre om en skræmmekampagne mod højrefløjen.

Ser man på flere af de personfølsomme oplysninger, som Redox tilsyneladende er i besiddelse af, så er det interessant, at netop en journalist som Rune Eltard-Sørensen spiller en væsentlig rolle i Århus. Mange navne er hentet fra offentligt tilgænge dokumenter såsom stillerlister, mens andre tydeligvis er hentet fra forskellige anklageskrifter, som Enhedslisten via sine advokater er i besiddelse af. Andre personnavne er derimod klart fundet i retsdokumenter som offentligheden almindeligvis ikke har adgang til. Det er temmeligt usandsynligt, at Århus Politi skulle forsyne det ekstreme venstre med sådanne oplysninger. Alt taler derfor for, at en eller flere journalister misbruger deres presseprivilegium til at opspore navne på venstrefløjens politiske modstandere.

For Rune Eltard-Sørensen trænger hans politiske engagement sig i hvert forstyrrende ind i hans professionelle arbejde. I november 2007 forsøgte han sig kort som sportsjournalist på Nyhedsavisen og udnævnte i dén anledning førnævnte Martin Kasler til tidligere verdensmester i boksning. Fejlen blev først rettet, da læsere gjorde opmærksom på, at den danske bokser naturligvis hedder Mikkel Kessler.

Ellers bekræfter Redox til fulde, at i Århus står det yderste venstre særdeles svagt på gaden. Det ene “overfald” – altså nederlag – efter det andet opremses. Af egentlige nyheder fremgår det af Redox’ ambitiøse artikel, at det yderste venstre har tæt tilknytning til AGF-fraktionen Galehuset, der tilsyneladende vil erklære krig mod White Pride. Det er formentligt fra denne gruppe, at Antiracistisk Netværk skal rekruttere de “antifa hooligans”, som Århus Antifa drømmer om.

Reklamer