Venstreekstreme bag terror-netværk

by Junikredsen

Mandag den 27. februar 2007 fordømte FN samme weekends massakre i Columbia, hvor den kommunistiske terrorgruppe FARC myrdede ni uskyldige mennesker. Massakren, der af FN betegnes som en krigsforbrydelse, skete lidt uden for byen Puerto Rico, hvor FARC i maj 2005 også myrdede fem byrådsmedlemmer.

FARCs svar på FNs fordømmelse kom promte. Allerede samme mandags eftermiddag angreb terrorgruppen et byrådsmøde i byen Rivera og myrdede syv byrådsmedlemmer, mens yderligere tre blev såret.

Sine morderiske aktiviteter finansierer FARC gennem omfattende handel med kokain. I Sydamerika støttes gruppen af Cubas diktator, Fidel Castro, samt af Venezuelas kommunistiske præsident, Hugo Chavez. FARCs bombekommandoer trænes af IRA, og der er forbindelse til terrorgrupper i bl.a. Spanien og Mellemøsten – og til terrorsympatisører i Danmark.

FARC og Danmark
Danmark har i flere år været et centralt land for FARCs propagandavirksomhed. I september 2003 blev det således afsløret, at terrorgruppens internetorgan ANNCOL blev hostet af et dansk firma, der først blev udpeget som Monsun, et mindre firma på Nørrebro oprettet af afgåede medarbejdere fra Enhedslistens ugeavis, “Socialisten Weekend”, der blev lukket i 2001.

Monsun, der også står bag AFA-lederen Martin Lindbloms hjemmeside Modkraft, nægtede i første omgang at udtale sig om sagen, men henviste pressen til gruppen Internationalt Forum, der heller ikke ville udtale sig.

Internationalt Forum drives af bl.a. Torkil Lauesen, der i 1988 sammen med den internationale terrorist Marc Rudin deltog i mordet på den 22-årige politibetjent Jesper Egtved Hansen. Marc Rudin arbejder i dag under dæknavnet “Jihad Mansour” med propaganda for den arabiske terrorgruppe PFLP, som Torkil Lauesens såkaldte Blekingegadebande røvede penge for.

Internationalt Forum lovede at udsende en pressemeddelelse om ANNCOL-sagen, men det gjorde man aldrig. Efter nogen tøven stod Monsun i stedet frem og indrømmede, at man ejede FARCs hjemmeside, men benægtede at man hostede den. Selv om man på sin hjemmeside reklamerer med drift af webhotel, så måtte man nu indrømme, at dette ikke var sandt.

I stedet henviste man til firmaet Catpipe Systems Aps., der driver webhoteller, men ikke reklamerer med det. Catpipe Systems, der ejes af Bernino Lind, blev i 2002 stormet af politiet fordi firmaet lagde serverplads til den autonome gruppe Globale Rødder, der fra sin hjemmeside havde opfordret til et såkaldt DOS-angreb mod det danske EU-formandskabs hjemmeside.

Efter presseomtalen af Catpipes forbindelse til FARC flyttede hjemmesiden ANNCOL til et andet dansk firma, ModuleWeb Aps. i Lynge, hvor den stadig ligger. ANNCOLs redaktionschef er danskeren Leif Larsen, under den kolde krig funktionær i Danmarks Kommunistiske Parti. En mand, der ifølge historikeren Bent Bludnikov stærkt “klynger sig til en undskyldende linie i forhold til kommunisterne”.

Foreningen Oprør
Skandalen omkring hjemmesiden ANNCOL fik dog ikke de venstreekstreme til at dæmpe deres aktiviteter til gavn for terrorgruppen FARC. I efteråret 2004 gik repræsentanter for bl.a. Enhedslisten, Internationalt Forum, DKP/ml og Demos sammen og stiftede dækorganisationen Foreningen Oprør, angiveligt med det formål at indsamle penge til FARC og til Torkil Lauesens gamle arbejdsgiver, PFLP. Få måneder efter gik man til pressen og påstod, at Foreningen Oprør havde indsamlet 100,000 kroner, der var blevet ligeligt fordelt mellem FARC og PFLP. Som bevis fremlagde man et billede, der angiveligt forestillede FARC-medlemmer, der modtog en Irma-pose fuld af penge, samt to kortfattede takkebreve fra terrorgrupperne.

Men politiets undersøgelser viste, at der højest sandsynligt var tale om et mediestunt uden hold i virkeligheden. “Det billede kunne ligeså godt være taget i Frederiksberg Have”, udtalte en ledende politimand, der samtidig påpegede, at der ikke fandtes et eneste fysisk spor af de påståede penge. Med et solidt greb om den columbianske narkohandel lider FARC iøvrigt ikke økonomisk nød, så kommunisternes pengeindsamling kan under alle omstændigheder kun have haft symbolsk værdi.

Opfordring til terrorstøtte
FARCs propagandanetværk i Danmark fandt derfor på et nyt medieegnet påfund. I maj 2005 udsendte man via Foreningen Oprør en opfordring til – ifølge eget udsagn – 300 venstreekstreme grupper i Europa om at indsamle penge til FARC. Opfordringen blev samtidig offentliggjort på Foreningen Oprørs hjemmeside.

Politiet handlede hurtigt og allerede i august kunne man med en dommerkendelse fra Københavns Byret beslaglægge venstrefløjens opfordring til økonomisk kriminalitet. Denne udvikling fik FARCs danske propagandanetværk ud af busken og opfordringen blev nu offentliggjort af alt hvad der kunne krybe og gå på den yderste venstrefløj: Enhedslisten, Modkraft, DKP/ml, Stop Terrorkrigen, Demos, Rød Ungdom, Socialistisk Ungdomsfront, Kommunistpartiet i Danmark (KPiD), Tidsskriftscentret og Venstresocialisterne (VS).

I oktober tabte Foreningen Oprør sagen i Østre Landsret, hvorefter Enhedslisten fjernede opfordringen fra sin hjemmeside. I stedet oprettede man en selvstændig hjemmeside for propagandanetværkets tekst, men i februar 2006 fjernede udbyderen den på politiets anmodning. Det samme skete for DKP/ml og Rød Ungdom.

Den kriminelle opfordring til at yde økonomisk støtte til terrorgruppen FARC ligger derimod stadig på Demos og Modkrafts hjemmesider. De to ekstreme hjemmesider ligger begge på servere tilhørende Catpipe Systems Aps., altså det samme firma, der i 2003 hostede hjemmesiden for FARCs propagadatjeneste, ANNCOL.

“Guerilla Girl”
I november 2005 blev Danmark præsenteret for et betydeligt mere ambitiøst propagandafremstød for terrorgruppen FARC. Det skete med Det danske Filminstituts præsentation af filmen “Guerilla Girl”, instrueret af en vis Frank Piasecki Poulsen.

Den lidt smålumre titel til trods var der tale om et afvæbnende og indforstået portræt af FARCs optræning af en yngre kvinde til terrorist. I pressematerialet fra Det danske Filminstitut forsvarede Frank Poulsen sin propagandafilm med humanistiske fraser om “menneskelig forståelse”, men internt på den yderste venstrefløj indrømmede han i interviews, at filmens formål var at skabe sympati i den danske befolkning for den columbianske terrorgruppe.

Bag propagandafilmen “Guerilla Girl” står firmaet Rumko Enterprises, der drives af en vis Mikkel Skov Petersen. Han oprettede i 1999 hjemmesiden Modkraft og var året efter med til at stifte produktionsselskabet Monsun. Mikkel Skov Petersen er samtidig pressesekretær for Enhedslisten, hvor han bl.a. krisestyrer muslimen Asmaa Abdol-Hamid.

Instruktøren Frank Poulsen er også en gammel kending fra det yderste venstrefløj. I 1998 blev han af Pia Kjærsgaard genkendt som den voldsmand, der overfaldt hende på Nørrebro. I flere dage skjulte Frank Poulsen sig for politiet, men efter hans pågribelse hævdede Kjærsgaard pludseligt, at hun alligevel ikke var sikker. Det står dog fast, at Frank Poulsen dirigerede tropperne, da AFAs tæskehold forsøgte at trænge ind i den bygning, hvor Pia Kjærsgaard havde søgt tilflugt.

Året før – april 1997 – deltog Frank Poulsen sammen med bl.a. Christian Zwettler fra AFA, dømt for væbnet bankrøveri, i et angreb på den peruvianske ambassade fordi myndighederne i Peru med succes havde nedkæmpet terrorgruppen MRTA. En terrorgruppe, som en anden dømt bankrøver – nemlig Torkil Lauesen fra Blekingegadebanden/Internationalt Forum – samtidig demonstrede for på Københavns Rådhusplads.

Fighters+Lovers
Propagandafilmen “Guerilla Girl” fik ikke den udbredelse som man havde håbet på. Måske fordi Danmarks Radio for én gangs skyld har holdt lidt igen på sin rolle som venstrefløjens ukritiske talerør. I januar 2006 forsøgte den yderste venstrefløj i Danmark sig derfor med et nyt propagadafremstød for terrorgruppen FARC. Med bl.a. Anna Düver fra Socialistisk Arbejderparti (SAP) som frontfigur oprettede man netbutikken Fighters+Lovers, der skulle sælge reklametrøjer for FARC.

Trods sin unge alder er Anna Düver en erfaren aktivist, der bl.a. plejer omgang med Jesper “Ged” Gedved, en berygtet voldsberedt autonom. Politiets efterforskning viste dog, at firmaets egentlige bagmand var Michael Schølardt, faglig sekretær i Enhedslisten.

I forsøg på at omgå loven påstod firmaet, at “Formålet er ikke at udfordre terrorlovene”, men venstreekstremisternes nystiftede firma blev promte lukket af politiet og syv personer er sigtet for overtrædelse af terrorloven.

Firmaets restlager er blevet videregivet til Erik Jensens Demos og overskuddet herfra skal angiveligt gå til “retshjælp til Fighters+Lovers”. I en pressemeddelse skrev man bl.a., at “Foreningen Demos tilslutter sig Fighters & Lovers kampagne mod terrorloven” og afslørede dermed, at oprettelsen af firmaet naturligvis havde været led i den koordinerede propagandakampagne for terrorgruppen FARC.

(Artikel sakset fra internettet og lettere omskrevet. Alle oplysninger er så vidt muligt efterprøvet.)

Reklamer